Dél-Csehország kincsei és Prága csodái a Világjárók klubja szervezésében
2019. május 21-26. (6 nap/5 éj)

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: hotel ***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás: félpanzió
Indulás: 4.00 óra, Sárospatak

 

1. nap: Sárospatak – Český Krumlov
Utazás M3, M1, Ausztrián keresztül. Rövid megállás következik Rozmberk csodás látványt nyújtó várkastélya mellett. Dél-Csehország felfedezését Český Krumlov emlékeinek megtekintésével folytatjuk. A város Dél-Csehországban, a Moldva folyó kettős kanyarulatának partján fekszik. Történelmi negyedét az UNESCO a Világörökség részének nyilvánították 1992-ben. A Szent Vitus-templom és a vár (kívülről) Krumlov jelképszerű épületei, amelyeket sétánk során felkeresünk. A szállás elfoglalása (2 éj), majd vacsora.

2. nap: Hluboka – České Budějovice
Reggeli után látogatás Hluboka várkastélyában, ami a Schwarzenberg hercegek pompás rezidenciája volt és a windsori kastélyra emlékeztet. Utazás České Budějovicéba, a cseh sörfőzés fellegvárába. A város az irodalomban kicsit járatosaknak valószínűleg Svejk katonát idézi, míg a sörkultúra tudósainak a mára világhírű Budvar (Budweiser) sört juttatja eszébe, amelyet máig itt gyártanak. Sörgyárlátogatás, városnézés (főtér, kolostor és a Vasszűz tornya) és szabadprogram. Visszautazás a szállásra, vacsora.

3. nap: Tábor – Konopiště – Prága
Reggeli után utazás Prága felé. Rövid megálló Táborban, a husziták városában. Látogatás Konopiště romantikus kastély-együttesében, amely egykor Ferenc Ferdinánd tulajdona volt. Érkezés a cseh fővárosba, szállás elfoglalása (3 éj), vacsora.

4. nap: Prága
Reggeli után városnéző sétánk során megismerkedünk a méltán „városok anyjának” nevezett száztornyú Prágával. Sétánkat a várban kezdjük, ahol felkeressük a Szent Vitus katedrálist, majd a Kisoldal gyönyörű utcáin leereszkedünk a Károly-hídhoz. Az óvárosban felkeressük a városháza épületét, Tyn templomot. Szabadprogram (fakultatív módon felkereshető a zsidónegyed). Séta folytatása a Vencel-térre a Főpályaudvarig. Visszautazás a szállodába, majd vacsora.

5. nap: Loket – Karlovy Vary – Chýše
Reggeli után utazás, majd séta Loket középkori hangulatot árasztó városkájában. Utána kirándulás a gyógyfürdőiről nevezetes, gyönyörű monarchiabeli kisvárosba, Karlovy Varyba. Városnéző séta, majd szabadprogram. Megálló és vacsora Chýše kastélyában, ahol nagyon finom kézműves söröket lehet kóstolni. Utazás a szállásra, vacsora

6. nap: Brno – Sárospatak
Reggeli után hazafelé indulunk, útközben azonban felkeressük Morvaország székhelyét, Brnót. Az óvárosi séta után szabadprogram. Hazautazás, várható hazaérkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 114.900 Ft/fő. A részvételi díj tartalmazza az utazás költségét, az 5 éj szállást félpanziós ellátással, valamint a csoportkísérő-idegenvezetést.
Külön fizetendő a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek ára (kb 1.000 Czk/fő), valamint az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége: 3.000 Ft/fő 80 éves korig.

Érdeklődni lehet Stumpf Gábor népművelőnél. Tel.: 47/513-151