A Pataki Kerámia Manufaktúra évről-évre meghirdeti gyermekrajz pályázatát, melynek ünnepélyes eredményhirdetését és a pályaművekből rendezett kiállítást az Újbástya Rendezvénycentrumban szervezik A Művelődés Háza és Könyvtárával együttműködésben. Így történt ez ebben a naptári évben is, 2018. május 18-án nyílt meg a kerámia kiállítás.
Az ország számos oktatási intézményéből, közel hatszáz gyermekrajz érkezett. Közülük szakmai zsűri választotta ki a díjazottakat, illetve készítették el a Manufaktúra munkatársai, formába öntve a gyermeki elképzeléseket. A tél öröme volt témája a pályázatnak, melynek különleges megjelenései élénk fantáziáról tanúskodnak. Az ünnep, a természet szépségei, a téli játékok, a család egyaránt szerepelnek, mint központi téma.
A kiállításra érkezetteket Uzelmann Annamária a Manufaktúra tulajdonos cégvezetője, majd Dr. Komáromi Éva Sárospataki Járási Hivatal vezetője és Sikora Attila Sárospatak város alpolgármestere köszöntötte. Mindannyian kiemelték a rendezvény hagyományos jellegét és szoros kötődését a városhoz. A kiállítást Csatlósné Komáromi Katalin A Művelődés Háza és Könyvtára igazgatója nyitotta meg. Gondolatai között központi helyet foglalt el az öröm, amelynek forrása lehet az alkotás, az együttműködés, a család, de akár a szépen terített asztal is.
Az eredményhirdetés alkalmával a Cégvezető Asszony nemcsak díjakat adott át, hanem egyénre szabott értékelést és jó tanácsokat is adott a kis iskolásoknak. A pályázat népszerűségét jelzi, hogy a sárospataki tanintézmények mellett Gyöngyösről, Szegedről, Berettyóújfaluból, Záhonyból, Budapestről, Győrből, és az ország számos településéről érkeztek pályaművek és látogatók. Uzelmann Annamária megköszönte a pedagógusok és szülők felkészítő, támogató munkáját.
A jó hangulatú délután a hagyományoknak megfelelően kézműves foglalkozással és a gyerekek vendéglátásával zárult.
A kiállítás 2018. június 3-ig látogatható az Újbástya Rendezvénycentrum Urbán György kiállítótermében.
Képek