img_0856A Szünidei Kölyök Délután első előadására került sor az Újbástya Rendezvénycentrum konferenciatermében 2020. július 18-án A Művelődés Háza és Könyvtára szervezésében.  A Magyar Népmese Színház előadásában A  kóró és a kismadár című – interaktív magyar népmesét láthatták az érdeklődők. A sárospataki gyerekek is tevékeny részesei lehettek az előadásnak, hiszen sok szerepet ők játszhattak nagy átéléssel és lelkesedéssel. Nem csak a színpadon álló gyerekek, de a közönség soraiban ülők is kaptak feladatot, így az egész terem gyorsan színpaddá változott. A gyerekek együtt mondták a színészekkel a mese ismerős mondatait, és együtt énekelték a népdalokat.

A sorozat következő előadása  a Holló együttes Weöres Sándor – Varázsének c. interaktív gyermekkoncertje lesz 2020. július 25-én 17 órától az Újbástya Rendezvénycentrum konferenciatermében. A 32 éves Holló együttes Weöres Sándor legismertebb gyermekverseiből (Bóbita, Csiribiri, Kutya-tár, Haragosi…) készítette vidám zenés összeállítását. Az előadás szereplői mindvégig a gyerekek, akikkel vagy a színpadról, vagy a színpadon együtt játszik, énekel az együttes.

Nagy szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket, kérjük a korlátozott befogadóképesség miatt regisztráljanak az intézmény portáján, vagy a 47/513-151-es telefonszámon.

Képek