A Borvidéki Kalandozások novemberi programján az idei év szakmai eseményeire tekintettek vissza az érdeklődők. Az Újbástya Rendezvénycentrum konferencia termében Csatlósné Komáromi Katalin igazgató köszöntötte a sorozat vendégeit. Örömét fejezte ki, hogy évek óta állandó törzsközönség kíséri figyelemmel a tájegységünk értékeit felvonultató ismeretterjesztő sorozatot.
Jarecsni János a Sárospataki Hegyközség elnöke foglalta össze az idei mezőgazdasági év főbb jellemzőit, a szőlőtermést befolyásoló időjárási tényezőket, felvásárlási nehézségeket.
A látogatók a 2019. évi júliusban rendezett Borverseny tételei közül 6 mintát kóstoltak meg. Az egyes borokat Bráda István, Szabó Dániel és Jarecsni János ajánlotta a közönség figyelmébe. Márton nap apropóján, még szűretlen újbort is kóstoltak a vendégek, de a klasszikus borsorban száraz furmint, hárslevelű, száraz szamorodni, kései szüretelésű cuvée és 6 puttonyos aszú is szerepelt.

A Borvidéki Kalandozások az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 azonosítószámú, Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj-Sárospatak térségben megnevezésű projekt támogatásával valósult meg. A sorozat következő előadására január végén kerül sor.

Csatlósné Komáromi Katalin beszámolója

 

 

Képek