2018. első félévére tervezett előadások:

Február 15.

Claude Magnier: Oscar

A Hadart Színház előadása

Szereplők:

Bertrand Barnier, szappangyáros – HÁDA JÁNOS

Madame Barnier, a felesége – VÁNDOR ÉVA

Christian Martin, szappanmenedzser – SZABÓ MÁTÉ

Charlotte, az új szobalány – KOCSIS JUDIT

Jacqueline, a hazudós – LAURINYECZ RÉKA

Philippe, masszőr – FILA BALÁZS

Colette, Barnier lánya – CAP JÚLIA

Bernadette, szobalány-grófné – VÉGH JUDIT

Nyikita, Vaszilij, Vladimír, sofőr – JUHÁSZ GYÖRGY

Oscar, akit mindenki keres    – BORDÁS MIHÁLY

Bertrand Barnier, a gazdag párizsi szappan gyáros élete egy hétköznapinak tűnő reggelen teljesen megváltozik. Mindazok, akik fél 9 és déli 12 között meglátogatják – a fiatal könyvelő, a mumpszos masszőr, a lánya, aki valójában nem is a lánya, vagyis tulajdonképpen igen, de mégse… -, rádöbbentik arra, hogy lányos apának lenni nem is olyan egyszerű dolog. Otthona a követhetetlenül cikázó fekete táskák, elveszett ékszerek, többszörösen elsikkasztott pénzkötegek és lavinaként hömpölygő női fehérneműk özönében egy szempillantás alatt őrültekházává változik, miközben ő már azt sem tudja, mit akar valójában. Egy biztos: A gyereknek apa kell!!! De hol van Oscar?

 

Március 22.

Szergej Medvegyev: Fodrásznő

Nemzeti Színház előadása

Szereplők:

SZŰCS NELLI,  TRILL ZSOLT,  TÓTH LÁSZLÓ,  KRISTÁN ATTILA

A boldogság után vágyódó nő sorsának egyetemes problémáit fogalmazza meg a kisemberek tragédiáját gogoli groteszkséggel ábrázoló drámai szöveg, a Fodrásznő. A derűbe, a szeretetbe csomagolt fájdalom, amely a rendező, Viktor Rizsakov színházi nyelvének egyik jól felismerhető sajátossága, az emberi vágyak és a rideg valóság között feszülő ellentmondást emeli költői szintű látomássá. Az előadás minden korosztály érzékeny rétegét képes megszólítani, részvétre és életének újragondolására késztetni.
Az előadás rendezője a kortárs orosz színházi élet egyik emblematikus figurája, a „Kiszlorod” (Oxigén) elnevezésű színházi mozgalom elindítója, a rendezőként és színházi pedagógusként is ismert Viktor Rizsakov. A szakmai zsűri döntése alapján a Fodrásznő nyerte 2010-ben a X. POSZT legjobb előadásának díját, a címszereplő Szűcs Nelli pedig a legjobb női alakítás díját kapta a Maszk Színészegyesülettől. Az előadás vendégszerepelt Sepsiszentgyörgyön a REFLEX Nemzetközi Színházi Biennálén, Minszkben a Panorama Fesztiválon és Jaroszlavlban a Volkov Fesztiválon. 2013 októberében a kijevi GogolFestre kapott meghívást a Fodrásznő.
A Fodrásznő itthon is sokat utazik. Vendégszerepelt többek között a Szentendrei Művészetmalomban, a veszprémi Pannon Várszínházban, a Gyulai Várszínházban, Sóstón, a Szegedi Nemzeti Színházban, Kapolcson, a tatabányai Jászai Mari Színházban, Kőszegen…
A magyarországi ősbemutató 2009. május 8-án debreceni Csokonai Színházban volt.

 

Április

Murray Schisgal: Második nekifutás

A Karinthy Színház előadása

Szereplők:

Irving Berger – sikeres üzletember – SZILÁGYI TIBOR

Marsha Berger – Irving felesége – PÁPAI ERIKA

Gary Duncan – Dawn barátja – MARTON RÓBERT

Dawn Willams – vonzó fiatal lány – GERLITS RÉKA

Joshua – BARONITS GÁBOR

Murray Schisgal amerikai író, több világsikert aratott színpadi mű szerzője.
A Második nekifutás c. fergeteges vígjátéka 1986-ban játszódik New-York-ban.  Irving Berger sikeres idősödő üzletember, egy véletlen találkozás alkalmából beleszeret Dawba, egy szép fiatal lányba.  A szerelem teljesen felborítja megszokott életét. 22 év házasság után, elhagyja feleségét és két gyerekét.  Egy váratlan fordulattal beköltözik ifjú barátnője lakásába. Szembesül ifjú szerelme és barátai életvitelével, melyet képtelen kezelni, és szinte bohózati szituációkba keveredik. Szánalmas botladozásait, sok nevetéssel követhetjük, de végül mindenki megtalálja igazi, hozzá illő párját.

 

A bérlet ára 7500 Ft