dsc_5500Az őszi évad második előadására november 27-én  került sor. Az est folyamán Török Tamás : Sej, Szellők című groteszk úttörő revüjét láthatta közönség.

Az  Ivancsics Ilona és Színtársai alkotóműhely a 2016/2017-es évadban ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját. Sok-sok évvel ezelőtt azzal a céllal indultak Szentendrén, hogy minőségi felnőtt és ifjúsági előadásokat létrehozva, az irodalmi és színházi kultúrára vágyó Dunakanyar közönség számára biztosítsanak igényes színházi szórakozást, elmélkedést és értékteremtést. Városunkban 2013-ban mutatkoztak be a Lulu c. előadásukkal. A most színre került Sej szellők c múltidéző darab egy  másik arculatát mutatta be a társulatnak. „Azoknak, akik átélték/átszenvedték ezeket a szomorú esztendőket, nekik bizony olyan szívmelengető érzés, hogy már nevetni lehet ezeken a tragikus, akkortájt véresen komoly, az életet fenyegető eseményeken. Akik viszont jóval az ötvenes évek után születtek, és sajnos – időnként fejcsóválva és kételkedve – hallgatják az akkori eseményekről szóló beszámolókat, mert annyira távolinak tűnik nekik, mint Periklész aranykora, nekik pedig okulásukra szolgál, mert a Sej, szellők olyan kortörténeti dokumentum, ami humoros formában ábrázolja mindazt, ami a saját korában egyáltalában nem volt vicces, ugyanis a diktatúra úgy játszott az emberekkel, mint macska az egérrel.” (Petővári Ágnes)

Sorozatunk 2018. január 18-án 19.00 órakor folytatódik  João Bethencourt: A NEW YORK-I PÁPARABLÁS című vígjátékával mely Veres 1 Színház saját produkciója.

Képek