IMG_3823Minden korosztályt megmozgató, színes és változatos programokat kínál 2015 nyarára A Művelődés Háza és Könyvtára.A már megszokott és kedvelt programok mellett számos koncert is lesz a vakáció ideje alatt. A rendezvényekről Csatlósné Komáromi Katalin nyilatkozott.

“Hagyományainkhoz híven, idén is megrendezzük a Pünkösdi Gyermektánc Találkozót, melynek időpontja megváltozott. Ebben az évben Pünkösd szombatjára (05. 23.) szervezzük a fiatal néptáncosok találkozóját.
A nagy rendezvények a gyermeknapi hétvégén (05. 31.) kezdődnek. Valamennyi intézményegységünk programot kínál ezen a délutánon a Makovecz téren. Lesz filmvetítés, fellép a Makám együttes, de nem marad el a kézműves foglalkozás, az arcfestés és a fotózás sem. A családi vetélkedőn értékes nyereményekért zajlik a játékos versengés.
Júniusban a Kolozsvári Györkös Mányi Albert Emlékház anyagát mutatjuk be (06. 10.) az Urbán György kiállító teremben. Az emlékház az erdélyi magyar házak között is kiemelt jelentőségű, a kolozsvári magyar kulturális élet bázisa. Egyszerre működik hagyományos művelődési házként, de gondozza, és rendszeresen bemutatja Györkös Mányi Albert képzőművészeti hagyatékát.
A kiállításhoz kapcsolódik egy lapbemutató is, a Kolozsváron havi rendszerességgel megjelenő Művelődés c. folyóirat műhelytitkaiba tekinthetnek be az érdeklődők. A két rendezvény ismét ízelítőt ad az erdélyi magyar kultúra mindennapjaiból.
Júniusi rendezvények közül kiemelkedő helyet foglal el a Zene Ünnepe (06. 20.) program, melynek már nagy hagyománya van városunkban. Több helyszínen, több műfajban szólalnak meg énekesek és zenészek. Részben helyi, amatőr együttesek, részben meghívott vendégek lépnek színpadra a Makovecz téren, este Ferenczi György és a Rackajam szórakoztatja a közönséget.
A 86. Ünnepi Könyvhét országos rendezvénysorozat június 4-én kezdődik, melyet helyi szintű városi programokkal egészítünk ki. A Könyvterasz, július 1-től kínálja az olvasnivalókat, friss napilapokat.
Június végén folytatódik a korábbi nyarak kedvelt Mozipiknik sorozata. A filmvetítések kéthetenként, csütörtöki napon lesznek a Makovecz téren. A bemutatandó filmekről A Mozi facebook oldalán szavazhatnak majd a látogatók.
Július első hétvégéjén (07. 04.), a tavalyi évhez hasonlóan Mazsorett és Fúvószenei Találkozót szervezünk a Makovecz téren. Ezt követő hétvégén ismét megrendezzük a Nosztalgia Kávédélutánt (07. 11.).
A Sárospataki Bornapokat (07. 24-26.) július utolsó hétvégéjére szervezzük Sárospatak Város Önkormányzatával közösen. Színpadra lép majd a Cimbaliband, a Folk Error és a Zanzibár, de több népművészeti vonatkozású, illetve szórakoztató programelem is színesíti a hétvégét.
Augusztus elején a Neoton együttes koncertjére (08. 08.) kerül sor.
A Zempléni Fesztivál (08. 13-23.) augusztusban meghatározó programja lesz a városnak és az intézménynek. A tavalyi évhez hasonlóan idén is szervezünk nyárbúcsúztató programot A Művelődés Háza előtti térre.

A Művelődés Háza és Könyvtára a többi városi rendezvény lebonyolításában is részt vesz, valamint valamennyi tárgyalkotó és előadó-művészeti csoportja számára szervezi a nyári szakmai táborokat” – nyilatkozta Csatlósné Komáromi Katalin.

A részletes nyári programok Sárospatak Város Önkormányzata által megjelentetett Sárospataki Eseménynaptárban és a város honlapján olvashatók.

Minden rendezvényre szeretettel várjuk az érdeklődőket!

(www.sarospatak.hu)