boros-029A Művelődés Háza és Könyvtára ismeretterjesztő sorozata, a Tokaj-hegyaljai borvidéki kalandozás első, 2019. évi programja zajlott csütörtök este az Újbástya Rendezvénycentrumban. A vendégeket Csatlósné Komáromi Katalin igazgató köszöntötte, aki elmondta, hogy az új helyszínen is folytatják a népszerű programsorozatot. Beszélt az intézmény borvidék iránti elköteleződéséről, a naptári év várható borászati rendezvényeiről.

A jelenlévők áttekintést kaptak az elmúlt év termelési eredményeiről, az évjárat sajátosságairól. Jarecsni János a Sárospataki Hegyközség elnöke, majd Goreczky Gergely a Grand Tokaj Zrt. vezérigazgatója ismertette a főbb adatokat. Beszámolójukban az időjárási körülményekről, a szüret lebonyolításáról, a tokaji bor világpiaci helyzetéről egyaránt szó esett.

A vendégek 8 bortételt kóstoltak meg, melyek kiváló eredményt értek el a hegyközség által szervezett 2018. évi borversenyen. Az alábbi pincészetek tételei kerültek bemutatásra: Derczó-Lovas Pince, Espák Pincészet, Götz Pincészet, Grand Tokaj Zrt.

Az asztalok melletti jó hangulatú beszélgetésekkel, borozgatással ért véget a januári esemény.

Képek