Festmények, szobrok és parfümök találkozása

Programunkon képzeletben ellátogatunk a Nemzeti Galériába, de hogy ne legyen sem tömeg, illetve minden körülmény kellemes és komfortos legyen, mindezt egy kellemes helyszínen tesszük, ahol két avatott kalauz, művészettörténész és parfüm szakértő segítségével vezetjük végig résztvevőket a Nemzeti Galéria legizgalmasabb képei és a Sárospataki Képtár válogatott szobrai között, s ezúttal a látványhoz illatokat is csatolunk.
Ezeket a remekműveket Rippl-Rónaitól Andrássy-Kurtán át Székely Bertalanig érzelmi szakértőink úgy mutatják be, hogy a fantasztikus műalkotások mellett niche parfümökkel és parfüm alapanyagokkal párosítjuk az élményt.
Érzelmi, művészi és ösztönző utazás, ahol az észlelésnek fontos szerepe lesz.
Tartsanak velünk erre a különleges utazásra!

Szakértőink:

Sipos Tünde
Művészettörténész, kurátor
Sipos Tünde 2012 óta dolgozik a magyar művészeti szcéna különböző területein: műtárgy- és ékszerbecsüsként a korábbi Biksady Galéria és Aukciósházban, jelenleg a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban. Rendszeresen publikál hazai művészeti magazinokban (Műgyűjtő, MúzeumCafé, Artlocator, KULTer.hu, kortarsonline.hu) Részt vesz kortárs művészeti programok szervezésében, mint a Nyitott Műtermek Délutánja vagy a Budapest Artweek, melyek keretében műterem látogatásokat és tárlatvezetéseket is tart. Azt hiszem, nála autentikusabb személyt nem is találhattunk volna ennek a különleges programnak a művészettörténeti részéhez.

Kiss Virág – színésznő, szinkronszínész, illat szakértő
8 éves korában állt először színpadon, és 10 évesen kapta az első szinkronszerepét. Mikor elvégezte a középiskolát, több mint 150-szer játszott, táncolt és énekelt a mára már legendássá vált Grease c. musicalben. A mikrofon előtti-immár felnőtt- tanulóéveit a Pannónia Filmstúdióban töltötte. 1992-től egyre több szinkron munkát kapott. Natalia Oreiro szinkronizálásával vált híressé. A Story TV csatornahangja volt évekig és számtalan híres film (pl. Jennifer Parker a Vissza a jövőbe minden részéből, vagy Drew Barrymore magyar hangja a Sikoly-ból) és sorozat (24, Baywatch, Lost – Eltűntek, Árva Angyal, hogy csak a legjobban ismerteket említsem) színésznőinek szinkronhangja.
Ezen az estén azonban elsősorban egy másik oldaláról ismerhetitek meg, hiszen az illatok világa az, ami Virágot pár éve elvarázsolta.
Virág így vall a parfümökhöz kötődő viszonyáról:
“Több, mint 6 évig kerestem azt a tanárt, mestert, akitől tanulhatnék parfümkészítést. Szerencsés találkozásunk folytán Daniel Pescio, párizsi parfümőrben találtam meg azt a mestert, akitől tanulhatok az illatok csodálatos világáról.
Színésznőként, szinkronrendezőként könnyen teremtek kapcsolatot az emberekkel. Úgy érzem, ez a képesség segít minden hozzám forduló hölgynek és úrnak megtalálni a megfelelő illatot.
“Az illatok olyanok, mint a szavak, a nyelv béklyója nélkül.”

Belépőjegyek:

Elővételben 4000 Ft, a helyszínen 5500 Ft vásárolhatók az Újbástya Rendezvénycentrumban.