A Művelődés Háza és Könyvtára

Hírek

Tájékoztatás!

 • Publikálva: 2021. július. 26.
 • Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a Lorántffy Zsuzsanna Hímzőműhely nyári alkotótábora elmarad.

 • Publikálva: 2021. július. 23.
 • Mozipiknik

 • Publikálva: 2021. július. 21.
 • A városunkban hagyományos Mozipiknik rendezvénysorozat második vetítésén 2021. július 8-án a Ne játssz a tűzzel című vígjátékot vetítettük az érdeklődők számára Sárospatakon a Makovecz téren.

  A pandémiás időszakot követően egyre több rendezvényünk kerülhet megrendezésre, amelyek kiváló alkalmat jelentenek a minőségi időtöltésre Sárospatakon. Örömünkre szolgál, hogy nem csupán a helyi lakosságot, hanem a környező települések polgárait egyaránt megmozgatják az intézményünk tevékenységi körébe tartozó események. 

  Holnap, a harmadik alkalommal a Made in Hungária című filmet vetítjük és mindenkit várunk szeretettel a Mozipiknikre.

  Sárospataki Borfesztivál

 • Publikálva: 2021. július. 21.
 • Sárospatak Város Önkormányzata és A Művelődés Háza és Könyvtára szervezésében hétvégén a Sárospataki Borfesztivál eseménysorozata csalogatott kicsiket és nagyokat a Vízikapuhoz. A szép környezet és a színes programok mellett természetesen a környékbeli pincészetek kiváló minőségű borai sem maradhattak el.

  Pénteken a Holló Együttes szórakoztatta a felnőtteket A bor legendája című előadásával, majd az Apostol együttessel nosztalgiáztunk fiatalkorunk meghatározó dalait énekelve. Az első nap zárásaként a Cold Shatterhand zenekar pörgette fel a hangulatot. A színpadon zajló események mellett kézműves foglalkozásokat, illetve A Művelődés Háza és Könyvtára fa játékparkját próbálhatták ki az érdeklődők.

  Szombaton a Holló Együttes gyermekelőadása után a 4 for Dance táncosainak produkciója következett, amely nem csupán a néptáncot kedvelők, hanem a hölgyek szívét egyaránt megdobogtatta. A kora esti órákban a ’90-es évek magyar slágereit élvezhettük swing stílusba öltöztetve a Creme de la Pop zenekar jóvoltából, este pedig fesztiválunk zárókoncertjén a Lóci játszik zenekar szórakoztatta a közönséget.

  A kétnapos eseményen, a koncertek között és után az Agyagbanda kiváló zenészei teljesítették látogatóink dalkívánságait, melynek eredményeként a legkülönbözőbb stílusú zenék átdolgozásai hangzottak el. Szombaton a színpad eseményei mellett táncházzal mozgattuk meg vendégeinket, melyhez a zenei kíséretet a Szikes zenekar biztosította.

  A gyermekeket nem csupán a foglalkozások és a fa játékpark mellett az EURO Ökoland Hungary Alapítvány csapatának játéklabirintusa, szerencsekereke várta. A Sárospataki Egészségfejlesztési iroda pavilonjában bárki számára lehetőség volt különböző egészségügyi szűréseken való részvételre.  A fesztiválon jelenlévő borászoknál mindkét nap a környék legkiválóbb borait kóstolhatták a vendégek.

  A mögöttünk lévő bezártságot követően öröm volt látni a résztvevők jókedvét, együtt énekelni kedvenc dalainkat és ismét megtapasztalni azt, hogy városunk és a környék közössége továbbra is nyitott a kulturális rendezvényekre. 

  A Zempléni Fesztivál sajtótájékoztatója

 • Publikálva: 2021. július. 21.
 • A Művelődés Háza és Könyvtára közreműködésével 2021. július 6.-án kedden a Zempléni Fesztivál szervezőcsapata egy sajtótájékoztató keretein belül ismertette az idén 30. alkalommal augusztus 13. és 22. között megrendezésre kerülő 10 napos eseménysorozatot.

  A sajtótájékoztatón Turjányi Miklós fesztiváligazgató, Hollerung Gábor művészeti vezető, dr. Hörcsik Richárd Borsod-Abaúj-Zemplén megye országgyűlési képviselője és Csatlósné Komáromi Katalin A Művelődés Háza és Könyvtára igazgatónője nyilatkoztak.

  A felszólalók szavaiban kivétel nélkül érzékelhető volt, hogy önmagában az egyik legkiemelkedőbb művészeti fesztivál megszervezése van folyamatban Magyarországon. A megközelítőleg hetven programból álló rendezvényen megtalálhatóak színvonalas komolyzenei hangversenyek, színházi és irodalmi estek, jazz koncertek, valamint számos szabadidős tevékenység (kirándulás, kiállítások, családi és gasztronómiai programok), melyek az ország távolabbi pontjairól érkező érdeklődők számára is kikapcsolódásra és szórakozásra adnak lehetőséget.

  A vidéken megvalósuló kulturális események mellett a tokaji borvidék kiváló pincészeteinek kínálatából kaphatnak ízelítőt vendégeink a színvonalas zenei élmény mellett. Fontos megemlíteni, hogy a rendezvény keretein belül a térség legszebb műemléki és szabadtéri helyszínei biztosítják a minőségi időtöltés környezeti feltételeit.

  A mögöttünk álló bezártságot követően a szervezők és A Művelődés Háza és Könyvtára munkatársai teljes erőbedobással dolgoznak a fesztivál hangulatának és megfelelő körülményeinek megteremtésében. A kicsik és nagyok számára egyaránt élményekkel szolgáló fesztiváli programsorozatunkat minden kedves érdeklődőnek szeretettel ajánljuk!

  Ajánló:

   A Művelődés Háza és Könyvtára
   3950 Sárospatak
   Szent Erzsébet utca 3.
   Tel: 47/513-151
   Fax: 47/311-811
   Email: info@amuvelodeshaza.hu

  PROGRAMNAPTÁR

  HÍRARCHÍVUM