dscn2388Május utolsó vasárnapja a gyermekeké. A Művelődés Háza és Könyvtára május 28-án vasárnap vidám, mozgalmas Gyermeknapi Kölyökbulit rendezett a családok számára.

Délelőtt 10 órától Mozimatiné keretében a Lengemesék című filmet tekinthették meg az érdeklődők. A Művelődés Háza emeletén egész nap várta a kicsiket és nagyokat a Testünk a csoda kiállítás, ahol a látogatók játékosan és érthető módon ismerkedhettek az emberi test működésével. Sokan éltek a lehetőséggel és próbálták ki a látványos, hangeffektekkel ellátott, egyedi tervezésű interaktív eszközöket.

Délután a Makovecz térre és a mellette lévő parkba vártuk a családokat, ahová a gyönyörű napsütéses időben sokan ellátogattak. A sárospataki családokon kívül a környező településekről is érkeztek látogatók a rendezvényre. A kellemes kikapcsolódást és az élmény dús időtöltést sokféle színes programmal tettük emlékezetessé minden korosztály számára.

A legkisebbeket Baba hempergő várta, ahol az árnyas fák alatt a játszótérhez közel tudtak megpihenni a babák és szüleik a leterített plédeken.

A kézműves sarokban többféle kreatív tevékenységgel vártuk az érdeklődőket. Varrással készített virág és madárka formájú kulcstartó díszeket, illatzsákokat, ezenkívül pillangó alakú beszúrható díszeket is alkothattak a szorgos kezű gyermekek és felnőttek.

Fotózkodásra is volt lehetőség, ahol a mesefigurás paravánok segítségével kedvenc mesehősükké válhattak a gyerekek a fotókon.

Az arcfestés és a csillámtetoválás mint mindig, most is nagyon népszerű volt. Jó volt látni a gyermekek boldog arcát, az örömtől csillogó szemeket. Gyönyörű pillangók, virágdíszek, állatos arcminták és vidám tetoválások készültek a délután folyamán.

Az aszfaltrajzversenyre idén negyven csapatban, közel százan neveztek. A téren leterített csomagolópapíron gyönyörű képeket alkottak a rajzoló csoportok. Az alkotások központi témája a gyermeknap élményeinek ábrázolása volt. Nagy segítséget kaptunk a “KIWANIS” Női Klub Sárospatak kedves tagjaitól, akik a verseny lebonyolításában, a zsűrizésben valamint az általuk felajánlott nagy értékű díjakkal is támogatták a rajzversenyt. Segítségüket és támogatásukat ezúton is köszönjük!

A főiskola előtti részen zajlottak az ügyességi versenyek. Egy előre felállított színes és változatos feladatokból álló akadálypályán ügyeskedtek a kicsik és nagyobb gyerkőcök, akik nagy kedvvel és vidáman teljesítették a különböző sportfeladatokat. Ügyességükért és bátorságukért gyümölcsöt és édességet választhattak a gyerekek.

A Családi vetélkedő az éven nagy népszerűségnek örvendett. Nagy örömünkre 28 család (150 fő) nevezett be a versenyre. A menetlevelek átvétele után a csapatok öt állomásos akadályversenyen vettek részt, ahol a játékos feladatok keretében kipróbálhatták ügyességüket, gyorsaságukat és a tudásukat is. A feladatok között szerepelt célbadobó sárkány etetés, városismereti TOTÓ és képfelismerő játék, könyvválogató és horgászat is A vállalkozó kedvű apukák, anyukák, nagyszülők, rokonok a kisebb-nagyobb gyermekekkel együtt nagy aktivitással, vidáman vettek részt a feladatok megoldásában és óriási élménnyel gazdagodtak a feladatok megoldása során.

A délután folyamán édességet és lufit kínáló kirakodóvásár várta az érdeklődőket.

A rajzverseny és a családi vetélkedő ünnepélyes eredményhirdetésére és a díjak átadására a zenés műsorok előtt került sor.

A Rokonok együttes vidám gyermekzenével szórakoztatta a közönséget. A koncert után Boka Gábor – János vitéz hiteles történetét adta elő képekben elbeszélve. A “képmutogató” előadás során a közönség aktív részesévé vált a játéknak. A helyzetkomikumoknak köszönhetően a gyermekek és a felnőttek vidám pillanatok részesévé váltak. Humoros, szórakoztató, interaktív előadást láthattunk, amely nagyon tetszett a közönségnek.

Kellemes muzsika, vidám gyermekzsivaj, kacagás töltötte meg a teret egészen az estébe nyúlóan.

A rendezvény sikeres lebonyolításában részt vettek A Művelődés Háza és Könyvtára intézményegységeinek dolgozói és segítői.

Köszönjük az Erdélyi János Általános Iskola testnevelőinek (Csubákné Gabóczi Erika, Fehér József) közreműködését. Téglásné Pásztor Mónikának az arcfestésben, Patakiné Katikának a csillámtetoválásban, az EKE Comenius Kar tanító szakos hallgatóinak Noszály Kamillának, Juhász Adriennek és Koronky Zsófiának a lebonyolításban, a Foltos Pille körnek a kézműves tevékenységekben, az ÁVG és REFI diákjainak az önkéntes közösségi szolgálatban végzett segítő munkáját.

Az Aszfaltrajzverseny díjazottjai:
I. díj Pillangók (Hudák Dorka és Flóra) 8000,- Ft értékű Játék- és Ajándékutalvány
II. díj Tigrisek ( Ács Dávid és Márk) 6000,- Ft értékű Játék- és Ajándékutalvány
III. díj Magyar virágok (Bodnár Alexandra és Nikoletta) 4000,- ft értékű Vacsorautalvány
IV. díj Rovina Liliána és Regina 2000,- Ft értékű Sütiutalvány
V. díj Csillag csapat (Uszkai Petra és Michalkó Anna) 1000,- Ft értékben Fagyijegy

Köszönjük a rajzverseny díjazáshoz felajánlott ajándékokat a “KIWANIS” Női Klub Sárospatak tagjainak!

Különdíjasok (nyereményük 1-1 ajándékcsomag):
Schneider lányok (Schneider Diána és Aliz)
Barbie (Sasvári Kira és Maya)
Pöttyöcske (Lukács Boglárka és anyukája)
A lányok ( Sajószegi Anna és Lilla)
Spice Girls – Lovacskák (Rák Hanna és Csornyák Petra)

A Családi Vetélkedő díjazottjai:
I. díj Kenderesi család
II. díj Barátok csapata (Iván és Lovas család)
III. díj Sasvári család
IV. díj Mókusok csapata (Bódi család)
V. díj Sajószegi család
VI. díj Pusztai család
VII. Rák – Csornyák család
VIII. Zajakovszki család
A családok nyereménye ajándékkosár és ajándékcsomag volt.
Gratulálunk!

Képek