A tavaszi évad első előadására február 15-én került sor. Az est folyamán Claude Magnier: OSCAR című vígjátékát láthattuk a Hadart Színház előadásában, Háda János rendezésében. A társulat sok éves színpadi tapasztalattal a háta mögött megadta a módját a színvonalas előadások létrehozásának. Valamennyi színész a József Attila Színház művészei közül került ki, de csatlakoztak hozzájuk a Budapesti Kamaraszínházból és a Madách Színházból is.
A szerző Claude Magnier vérbeli párizsi volt. Ott született 1920-ban és ott is halt meg 1983-ban. Mesterségét tekintve színész, író, TV-játékok és filmek szerzője. Bár sokat publikál, világhírűvé egyetlen bohózata tette, az 1967-ben írt Oscar. A műből (nem számítva a TV-játékokat) két híres film készült. A középkorúak (1967) Louis de Funès, a fiatalabb korosztály (1991) Sylvester Stallone főszereplésével láthatták.

Köszönjük a nagy érdeklődést és reméljük, sorozatunk következő előadása ismét felkelti a figyelmüket. Vendégünk a Nemzeti Színház előadásában Szergej Medvegyev: Fodrásznő c. színműve.
A boldogság után vágyódó nő sorsának egyetemes problémáit fogalmazza meg a kisemberek tragédiáját gogoli groteszkséggel ábrázoló drámai szöveg. A darab nyerte 2010-ben a X. POSZT legjobb előadásának díját, a címszereplő Szűcs Nelli pedig a legjobb női alakítás díját kapta a Maszk Színészegyesülettől. Az előadás vendégszerepelt Sepsiszentgyörgyön a REFLEX Nemzetközi Színházi Biennálén, Minszkben a Panorama Fesztiválon és Jaroszlavlban a Volkov Fesztiválon is. A Fodrásznő itthon is sokat utazik. Vendégszerepelt többek között a Szentendrei Művészetmalomban, a veszprémi Pannon Várszínházban, a Gyulai Várszínházban, Sóstón, a Szegedi Nemzeti Színházban, Kapolcson, a tatabányai Jászai Mari Színházban, Kőszegen…

Képek