boros-3Csak csajok! címmel hirdette meg március havi borászati programját A Művelődés Háza és Könyvtára. A rendhagyó elnevezés abból fakadt, hogy három egri borászhölgy volt meghívott vendége az intézménynek.

Tóth Katalin az Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészete képviseletében, Vályi Katalin az Ostorosbor Pincészet és Tarjányi Nóra a Tarjányi Pincészet képviseletében érkezett városunkba. A hölgyek irányított beszélgetés formájában mutatták be birtokaikat, szerepvállalásukat a családi gazdaságban, és fogalmazták meg gondolataikat az Egri Borvidékről, annak jövőjéről. Csatlósné Komáromi Katalin igazgató asszony arról is faggatta őket, hogyan osztják be idejüket a család és a munka között, milyen útravalót adnak a következő borász generációnak. A hatféle bor mellett, Tarjányi Nóra különleges, saját készítésű lekvárokkal is megörvendeztette a szép számú közönséget.

A jó hangulatú est végén Aros János, Sárospatak Város polgármestere nemcsak megköszönte az egriek közreműködését, hanem valamennyi hölgyet is köszöntötte Nőnap alkalmából.

Képek