A Művelődés Háza és Könyvtára idén tizenhetedik alkalommal szervezte meg a már hagyományos városi Adventi Kórushangversenyt, melynek helyszíne ismét a Bazilika Minor volt. Az Ezüstvasárnapi program az elmúlt közel két évtized alatt meghatározó esemény lett Sárospatak kulturális életében.

Csatlósné Komáromi Katalin bevezetőjében hangsúlyozta, hogy a városi közösség építésében is fontos szerepet játszik az ünnepi alkalom. A fellépő kórusokban általános iskolások, középiskolások, fiatal felnőttek, középkorúak és nyugdíjasok az éneklés örömét élik át, míg a hallgatóság számára olyan élményt adnak, ami az ünnepre hangolódást, a lelki feltöltődést segíti.

A nagyszámú érdeklődőt vonzó délutáni programon hat kórusa lépett fel. A Bazilika Laudate Énekegyüttese, a Sárospataki Református Kollégium Általános Iskolájának Gyermekkara, a Gaudium Musici Női Kamarakórus, a Sárospataki Református Egyházközség Kórusa, a Sárospataki Református Kollégium Kórusa  valamint  A Művelődés Háza Kamarakórusa adott az ünnepkörhöz illeszkedő színvonalas műsort. Egyházi és világi kórusművek, ismert karácsonyi dalok és különleges dallamok egyaránt szerepeltek a változatos műsorban.

A szervező intézmény köszöni valamennyi karnagynak, kórustagnak, zenei közreműködőnek és szólistának az emlékezetes hangversenyt. Köszönet a római katolikus egyház vezetésének, hogy a 2019.évi Adventi Kórushangversenynek otthont adott.

Csatlósné Komáromi Katalin beszámolója

Képek