A  Kamarazenei estek Turjányi Miklóssal sorozat újabb előadását nagy érdeklődés kísérte az Újbástya Rendezvénycentrumban, melyen ezúttal a vonósnégyes műfajé volt a főszerep. Az érdeklődők megismerhették a négy vonós hangszerből (cselló, brácsa és két hegedű) álló együttesek kialakulásának történetét, mindezt pedig a MYNK Quartet nagyszerű művek bemutatásával szemléltette. A négy hölgyből álló együttes remekül vitte színre a darabokat, amit a közönség többször is vastapssal jutalmazott. Az est során többek között hallhattunk Bach, Weiner Leó és Gershwin darabokat és természetes a vonósnégyes művek “atyja”, Haydn művei sem hiányozhattak a műsorból. A koncertet egy szó szerint mesés darabbal zárták, hiszen a jól ismert Macskafogó dallamai csendültek fel négy hangszer húrjain.

A Kamarazenei estek január 23-án A Magyar kórusirodalom a reneszánsztól napjainkig c. előadással folytatódik melynek vendége a Cantemus Vegyeskar.

A rendezvény az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 azonosítószámú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj-Sárospatak térségben” projekt keretében valósult meg.

 

 

Képek