Taps, öröm, meghatódottság. Ezek jellemezték a nagy sikerrel lezajlott „A fény felé” című adventi műsort az Imateremben, melyet A Művelődés Háza és Könyvtára szervezett.

Elérkeztünk a várakozás, advent időszakához, és ahogy intézményünktől az elmúlt években már megszokhatta a közönség, igyekszünk a magunk módján megteremteni advent hangulatát kulturális kínálatunkkal. Ezzel a gondolattal köszöntötte a megjelenteket Csatlósné Komáromi Katalin. A Művelődés Háza és Könyvtára igazgatója köszönetet mondott a Sárospataki Református Teológiai Akadémia vezetésének, hogy az Imaterem biztosításával egy az adventi műsorhoz méltó helyszínen valósulhat meg a produkció. Az év utolsó heteiben a pataki közönség számára egy szívet, lelket melengető műsort hoztunk el, melynek címe: „A fény felé” – mondta az igazgató.

A vers és a zene táncot járnak műsorunkban, ezzel hozzuk el a közönségnek az advent hangulatát – mondta Őze Áron, Jászai Mari-díjas színész, aki Csík Jánossal közreműködve a kizárólag advent időszakában előadott „A Fény felé” című műsor ötletgazdája. Nagyszerű zenészek formálják a gazdag és lelket melengető magyar népzenét a műsorban, melyben számos nagyszerű költő verse hallható.

A koncerten közreműködtek:

Őze Áron – színművész

Auksz Éva – színművész

Szokolai „ Dongó” Balázs – fúvós hangszerek

Balogh Kálmán – cimbalom

Bognár András – nagybőgő

Salamon Beáta – hegedű, ének

(Sp. honlap- Prokop Viktor)

Képek