Az egyetem díszudvarában három határon túli területről érkező szervezetekkel együtt mutatkozhatott be a sárospataki intézmény. A felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és sárospataki standok óvodástól nyugdíjas korosztályig vonultatták fel azokat a lehetőségeket, amelyek a nem iskolapadhoz kötött tevékenységeket reprezentálták.

A rendezvényt a Debreceni Egyetem, a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület és a Nullpont Kulturális Egyesület közösen szervezte, a megnyitót Dr. Juhász Erika tanszékvezető tartotta. Köszöntőjében felhívta a figyelmet a tanulás fontosságára, annak korszerű és hatékony formáira valamint személyiség formáló szerepére.

A Művelődés Háza és Könyvtára valamint a Városi Képtár standján kvízjátékok, és különböző aktivitások várták a nagyszámú érdeklődőt. A feladatok új ismeretekhez és élményekhez juttatták a benne résztvevőket Sárospatakról, Rákóczi koráról.

Ezzel párhuzamosan, Csatlósné Komáromi Katalin igazgató a 28 éves Zempléni Fesztivál történetével és fesztivál szervezési tapasztalatokkal ismertette meg a közösségszervező szakos hallgatókat.

A Tanulási Fesztivál jó alkalom volt arra is, hogy a sárospataki intézmény tovább bővítse kapcsolati hálóját.

Képek